Dag van Gedenken in Gelre ziekenhuizen op 7 november

Dag van Gedenken, bron: Medische Fotografie Gelre ziekenhuizen

Zutphen – In het afgelopen jaar hebben veel mensen in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn en Zutphen afscheid moeten nemen van een geliefde, familielid, vriend of patiënt. De Dienst Geestelijke Verzorging biedt iedereen de gelegenheid om deze mensen te gedenken tijdens de Dag van Gedenken, op donderdag 7 november 2019. Ook mensen die geliefden willen herdenken die langer geleden zijn gestorven, zijn uiteraard van harte welkom.

De Stiltecentra in beide ziekenhuizen zijn die dag speciaal voor dit doel ingericht en geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Het Stiltecentrum in Gelre Apeldoorn bevindt zich op de begane grond (route 58). In Gelre Zutphen is het Stiltecentrum te vinden op de tweede verdieping tegenover het bloedafname laboratorium (route 100).

Lijden en sterven vraagt altijd weer om een open hart, om tijd en bezinning. Daarvoor is deze dag. Om overledenen te gedenken, opdat zij niet worden vergeten. Maar ook een dag voor nabestaanden en voor zorgverleners van het ziekenhuis, om troost en bemoediging te vinden. Dit kan door een kaarsje aan te steken en een bloem te plaatsen. Ook is er een mooie kaart met een gedicht, voor ieder die langskomt.