Rotary Kidsrun brengt recordbedrag op: €14.567

Gorssel – Meer dan 300 kinderen van de drie basisscholen in Gorssel, Joppe en Epse hebben afgelopen vrijdag tijdens de Rotary Kidsrun het recordbedrag van €14.567 bij elkaar gelopen voor het goede doel. Zo’n hoog bedrag is in deze vijf edities niet eerder bijeengebracht.

Organisator Hugo Borger was – net als de vrijwilligers van Rotary Gorssel – zeer content met de prestatie van de kinderen en met het feit dat het weer goed meewerkte. “Het was een topdag met een topopbrengst voor het goede doel”, zo liet hij optekenen.

Het geld gaat volledig naar het project MAXIMAal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum, dat kinderen met kanker in beweging brengt. Bewegen verbetert de kwaliteit van leven van kinderen met kanker, maar ondersteunt ook de behandeling en het herstel van de kinderen. Zorgverzekeraars weigeren het bewegingsprogramma te vergoeden.

De grote deelname van de scholen en de massale sponsoring van de kinderen door inwoners van de dorpen toont volgens de organisatie aan dat de Rotary Kidsrun een vast en gewaardeerd evenement op de lokale agenda vormt. Ook de middenstand in de drie dorpen heeft de actie weer voluit gesteund.

De Roskamweide kwam vrijdag, mede dankzij het mooie weer, gezellig vol te staan met ouders en kinderen. Er waren allerlei sportieve activiteiten georganiseerd, er was muziek en er waren stands met eten en drinken. Lokale bedrijfssponsoren hadden door hun bijdragen de meeste kosten van de Kidsrun gedekt, waardoor de opbrengst van de actie bijna in z’n geheel naar het goede doel kan gaan.