Een nieuw Duwtje voor Zutphen

Zutphen – De nieuwe locatie van gedragsbureau Duwtje aan de Oudewand in Zutphen werd vrijdag 20 september jl. officieel geopend door Burgemeester Annemieke Vermeulen. Na jarenlang gevestigd te zijn in Arnhem, besloot Duwtje Arnhem in te ruilen voor Zutphen.

Een aanwinst voor de stad

Een goede keus volgens de Burgemeester: “Er is een nieuwe energie in Zutphen. Verandering is moeilijk, maar het feit dat Duwtje, een bureau op het gebied van gedragsverandering, zich hier heeft gevestigd zegt al genoeg. Een mooie aanwinst voor onze stad!”.

Duwtje is in 2009 opgericht door sociaal psychologen Liza Luesink en Joyce Croonen. Samen met hun team pakken ze sociale vraagstukken in heel Nederland aan. Van schuldenproblematiek in Enschede tot (a)sociaal rijgedrag in Rotterdam. Ook sloegen ze deze zomer de handen ineen met HEMA Zutphen. Door in de winkel wetenschappelijke kennis over gedrag in te zetten, steeg de verkoop van duurzame artikelen.

Joyce Croonen: “Op ons raam staat ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’; een quote die de kern van Duwtje perfect beschrijft.”. Liza Luesink: “Tien jaar geleden pionierden we als één van de eerste gedragsbureaus in Nederland. Dat we hier nu staan met een team van negen mensen, en met vrienden, familie en zakenrelaties onze nieuwe locatie openen, is een speciaal moment.”.

Duwtje gaat meer lokale initiatieven ondersteunen

Met het doorknippen van het lint door Burgemeester Annemieke Vermeulen, is de opening officieel. Nu gedragsbureau Duwtje gevestigd is in Zutphen, worden er ook meer lokale samenwerkingen opgestart. Zo werden eerder al vraagstukken van Zutphen Energie, 2GetThere en Walhallab voorgelegd aan de deelnemers aan de Duwtje gedragsopleiding, waarbij 12 mensen uit het hele land 7 vrijdagen naar Zutphen komen om de Duwtje werkwijze te leren. Voor het komende jaar heeft Duwtje als doel om te verkennen op welke manier ze nog meer voor Zutphen kunnen betekenen.