Goed, beter, BEST in Lochem

Lochem – Sinds 2016 zamelt Circulus-Berkel in de gemeente Lochem boeken, E-goed, speelgoed en textiel huis aan huis in met de BEST-tas. Omdat het gebruik van de BEST-tas in 2018 terugliep, is in maart 2019 de manier van inzamelen veranderd. Bij de volgende inzamelronde zijn maar liefst 2461 BEST-tassen ingezameld. Tijdens de voorlaatste inzamelronde waren dit er maar 836. Een aanzienlijke verbetering!

Uit een evaluatie bleek dat bij de oude manier van inzamelen een van de grootste ergernissen het verstrekken van nieuwe BEST-tassen was. Alle huishoudens kregen daarom in maart 2019 drie tassen thuisgestuurd. Ook krijgen inwoners die hun tas aan de weg zetten, meteen een nieuwe tas en zijn er meer afhaalpunten voor BEST-tassen gekomen.

Goed voor het milieu en sociale werkgelegenheid
Bruikbare spullen uit de BEST-tas krijgen via de kringloopwinkel een tweede leven. Het mooie van de BEST-tas is dat ook kapotte boeken, apparaten, speelgoed en kleding erin mogen. De materialen zijn bij uitstek geschikt voor hergebruik. Ook leveren de inzameling, de sortering en de verwerking van de BEST-tas werkgelegenheid op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment levert dit tien arbeidsplaatsen op bij 2Switch.

Huisnummer op de volle tas = een nieuwe tas in de bus
Als inwoners hun volle tas aan de weg zetten, krijgen ze meteen een nieuwe in de brievenbus. Wel belangrijk is om op de volle tas het huisnummer te vermelden. Nieuwe tassen kunnen zij ophalen bij de balie van het gemeentehuis in Lochem, het gemeenteloket in Gorssel en de kringloopwinkel van 2Switch aan de Walderstraat 18 in Lochem.

Afvalvrij-app of afvalkalender voor informatie inzamelrondes
Voor de volgende inzamelronde van BEST-tassen kunnen inwoners de Afvalvrij-app of de afvalkalender op de website www.circulus-berkel.nl raadplegen.