Bedrijven Vorden onder voorwaarden vrijgegeven

Vorden – Dinsdag 22 mei was er een grote brand bij twee bedrijven aan de Handelsweg 3 en 3a op het bedrijventerrein in Vorden. Daarbij ontstond veel rookvorming en kwamen roet- en/of asbestdeeltjes vrij.

Vandaag werd bekend dat de ruim 20 ondernemers die zich bevonden in het gebied waar asbest werd aangetroffen, inmiddels allemaal onder voorwaarden hun pand weer in kunnen. Burgemeester Besselink: “Het was een ingrijpende week voor de betrokkenen. Voor hen is dan ook een belangrijke eerste stap. We hopen in de loop van volgende week alle bedrijven volledig vrij te kunnen geven.”

Voor enkele bedrijven zijn alle voorwaarden al opgeheven. Die bedrijven zijn hierover persoonlijk geïnformeerd.

In het gebied waar geen asbest werd aangetroffen maar wel roetdeeltjes zijn neergekomen, blijft het eerder gegeven advies nog van kracht. Dit advies is te vinden op www.bronckhorst.nl/brandvorden.