Geslaagde meidenavond in Eefde

Initiatiefneemsters Meidenavond Eefde. Op de foto vlnr Silja Haaijema, Sophie Boudewijns, Daphne Ruiten, Emilie Allerma.

Eefde – Een enthousiaste groep van 4 meiden en hun moeders uit Eefde (Daphne Ruiten, Emilie Allerma, Silja Haaijema en Sophie Boudewijns) hebben op 2 November in de Villa60 school een geweldige meidenavond georganiseerd. Bijna 30 meiden werden gestyld door een kapster, kregen een gezichtmasker, maakten zich op en lakte hun nagels. Er werd afgesloten met een spetterende modeshow op een zelfgebouwde catwalk.

Afgelopen zomer was Stichting Welzijn Lochem aanwezig in de Bloemhof speeltuin in Eefde voor de Summerfun* en voor de promotie van het opbouwwerk door middel van Participizza. Participizza is een promotie actie van Stichting Welzijn Lochem om laagdrempelig en snel bewoners met een goed idee tot actie over te laten gaan.

Daphne Ruiten was al bekend met participeren, omdat ze had meegedaan om een skatebaan in Eefde te realiseren. Hoewel dat niet gelukt is was ze vastbesloten om dit keer een leuk idee uit te voeren. Al snel verzamelde ze haar vriendinnen en gingen ze aan de slag met een plan.

Het werd een meidenavond voor meiden van 7-11 jaar. Een leeftijd waarop ze nog niet naar de tienerclubs mogen, maar wel wat willen! Emilie maakte een prachtige poster. De Dio Peinemann sponsorde de nagellak en de make-up en de Coop heeft de hapjes en de ranja gesponsord. De moeder van Silja hield de aanmeldingen bij en regelde mega grote ballonnen. Hans Brinkman, directeur van de Villa60 stelde de school beschikbaar en bleef om het allemaal mee te maken.

Participizza versterkt de sociale cohesie op twee manieren. Het organiseren zelf en de activiteit die georganiseerd wordt. Voor de eerste vergadering worden er pizza’s gebracht door opbouwwerk en wordt het proces waar nodig ondersteund. Tijdens die eerste vergadering worden er concrete afspraken gemaakt en verdeeld wie wat gaat doen.