Lochem wint prijs voor schoonste winkelgebied

Lochem – De gemeente Lochem is in de prijzen gevallen bij de Verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2018. Lochem won met de kernen Laren en Gorssel de derde prijs in de categorie ‘kleine gemeenten’. De prijs werd op 30 oktober uitgereikt door Nederland Schoon.

Het college van de gemeente Lochem feliciteerde na afloop van de landelijke uitreiking Circulus-Berkel, de Larense Ondernemersvereniging, Wakker Laorne, ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon en Dorpsraad Gorssel met het behalen van deze prijs. Wethouders Henk van Zeijts en Bert Groot Wesseldijk noemden het een eervolle prijs die te danken is aan de goede samenwerking tussen alle partijen. Beide kernen kregen een speciale afvalbak voor gescheiden inzameling cadeau.

Aangenaam en schoon

De gemeente, Circulus-Berkel, ondernemersverenigingen en dorpsraden hebben in het kader van de verkiezing samen geschouwd, er werden extra afvalbakkengeplaatst, onkruid weggehaald, lantaarnpalen rechtgezet en medewerkers en vrijwilligers gingen aan de slag om het laatste beetje zwerfafval op te ruimen. Afgelopen zomer werden de winkelgebieden onaangekondigd bezocht en beoordeeld door Nederland Schoon. Alle inspanningen zorgden voor prachtig resultaat: uit het onderzoek bleek dat bezoekers de gemeente Lochem als erg aangenaam ervaren. Er wordt goed schoongemaakt, de gevels zijn schoon en er is geen vernieling. Daarnaast worden de groendecoraties gewaardeerd. Van de 581 winkelgebieden eindigde Laren op een knappe 11e plaats en Gorssel op een mooie 78e plaats.

Prestatie

De landelijke verkiezing van schoonste winkelgebied is een initiatief van Nederland Schoon. Dit jaar deden 125 gemeenten en 581 winkelgebieden mee. In een schoon winkelgebied komen mensen graag winkelen, kopen ze meer en voelen ze zich prettiger. De jury noemde het behalen van de derde prijs door de gemeente Lochem een fantastische prestatie, zeker omdat de gemeente voor het eerst meedeed met de verkiezing.