Steiger Nieuwstadskerk óók open op tweede paasdag

Banier steiger Nieuwstadskerk

Zutphen – De restauratie aan de toren en de daken van de Nieuwstadskerk is bijna klaar. Dat betekent dat de steiger rondom de toren binnenkort wordt afgebroken. Tot die tijd kun je elke zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur naar boven. Met Pasen kun je de toren ook een dag extra beklimmen: op tweede paasdag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur de steiger op. Het zal één van de laatste kansen zijn.

Indrukwekkende restauratie
Een beklimming geeft een goed beeld van de werkzaamheden. Je hebt van bovenaf ook een mooi uitzicht over de stad. Al honderden mensen hebben op de zaterdagen de klim gemaakt en meer dan duizend scholieren onder schooltijd. “Dit is een prachtige manier om kennis te maken met zo’n indrukwekkend restauratieproject”, vindt wethouder René Sueters. “Je beleeft het erfgoed op een unieke manier. Voor de scholieren hebben we een onderwijsprogramma ontwikkeld, waarin leerlingen meer te weten komen over het onderhoud en gebruik van een kerk zoals de Nieuwstadskerk. Het is één van onze initiatieven om de leerlingen van het basis-, praktijk- en voortgezet onderwijs te betrekken bij de zorg voor ons erfgoed.”

Bijdrage
De steiger is toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar. Vrijwilligers begeleiden de bezoekers. Zij vragen 5 euro per persoon, als bijdrage aan de restauratie.
Meer informatie op: www.erfgoedwerkplaats.nl.