Medewerker zwembad Lochem overleden na ongeluk in container

Lochem – Een van de slachtoffers van het ongeluk met een container bij Zwem- en Sportcentrum De Beemd is overleden. Dat heeft de gemeente Lochem laten weten. Een andere persoon ligt nog in het ziekenhuis. De Beemd is tot nader order gesloten.

Twee medewerkers
Inmiddels is duidelijk dat bij het incident twee personen zijn betrokken. Beiden zijn medewerker van De Beemd. De Veiligheidsregio (VNOG) sprak eerder vanmiddag van drie mogelijke slachtoffers maar dat blijkt dus niet te kloppen. De slachtoffers raakten door nog onbekende oorzaak ingesloten in de container die naast het sportcomplex staat. Het dient voor de verwarming van het gebouw door middels van houtkorrels (biomassa).

Triest begin
Burgemeester Van ‘t Erve over het drama: ,,Wat een triest begin van het nieuwe jaar. Ik ben erg aangeslagen door dit incident. Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerker. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers. Ik hoop op het beste voor de medewerker die nog in het ziekenhuis ligt.”