Museum Staring in Almen in top drie voor Gouden Gelderse Roos 

Museum Staring  in Almen in top drie voor Gouden Gelderse Roos 

Na een stemperiode van drie maanden en duizenden uitgebrachte stemmen is de top drie van de genomineerde projecten voor de Gouden Gelderse Roos publieksprijs bekend. De prijs wordt op 9 december tijdens de viering van het 60-jarige jubileum van Erfgoed Gelderland uitgereikt.

De top drie in willekeurige volgorde zijn Museum Staring te Almen,  Stichting Museum STAAL,
Restauratie Villa Hartenstein ,  Airborne Museum, Verbeelding van de Waalen en de Stichting De Bastei

Op 9 december worden er twee Gouden Gelderse Rozen uitgereikt: de publieksprijs en de juryprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van €1000,- en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen. 

 De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact! 

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland.